Over John Williams

Over John Williams

John Williams wordt geboren op 27 december 1969 in Paramaribo. Na de HAVO volgt hij de HBO-opleiding “Beleid, Bestuur en Management” aan de Haagse Hogeschool en de vooropleiding aan de Toneelschool in Maastricht.

Zijn professionele loopbaan begint achter de schermen. In het theater gaat hij aan de slag als assistent manager bij “Sound of Motown” en “La Cage aux Folles” en bij televisie als productie-assistent bij producent IDTV. 

Voor de schermen speelt hij rollen in o.a. de politieserie “Blauw Blauw” als agent Rodney, Costa en profvoetballer Kevin Borgers. In “Onderweg naar morgen” speelt de rol van arts Maurice Zegers, in de dramaserie “Westenwind” als uitsmijter Bob en in “Bon Bini Beach” de rol van Glenn. 

Daarnaast start hij als presentator van verschillende televisieprogramma’s.  Een screentest maakt duidelijk dat hij daarvoor over voldoende talenten beschikt. In de daaropvolgende jaren wordt hij het gezicht van vele televisieprogramma’s bij  Veronica, Yorin, RTL5 en RTL4. 

Ruim 3,5 jaar is hij één van de gezichten van het RTL4-ochtendprogramma “Lijn4”.  Met Stella Gommans presenteert hij het programma “House Vision”, waarin zij opzoek gaan naar de mooiste huur- en koopwoningen in binnen- en buitenland. In 2006 doet Williams als kandidaat mee aan het programma “Dancing on Ice” en is hij deelnemer van  programma’s als “Let’s Dance ” en “Ik hou van Holland”. 

Hij werkt mee aan het programma De Jongens tegen de Meisjes, is deelnemer van Ik hou van Beatrix en neemt hij deel aan The Big Music Quiz. Ondertussen groeit hij uit tot een vaste waarde en een vertrouwd RTL gezicht. Nog altijd bereikt hij maandelijks een miljoenenpubliek met zijn eigen populaire TV-programma’s zoals Help mijn man is een Klusser en Tiny House Battle.

Vanaf 2019 keert hij terug naar zijn roots: het theater. Met zijn eigen RNB Oldskool Hits theatershow blaast hij de verhalen achter zijn favoriete RNB jeugdhits een nieuw leven in. Daarnaast lukt het hem ook om met zijn digitale platform Johnny’s World online een actieve community met duizenden RNB, funk en soul liefhebbers uit het hele land te bereiken. In april 2022 organiseert hij de eerste XXL-editie van RnB Oldskool Hits in Rotterdam Ahoy.

Vanaf maart 2022 heeft John ook een eigen radioshow bij radiozender Sublime. Primetime op de vrijdagmiddag (16.00 – 19.00 uur) warmt John de luisteraars op voor het weekend met de beste RnB, soul en funk hits.